Faceți căutări pe acest blog

Supa de galuste si pui

Ce se poate gati din gris? Cum si ce pot gati din spate de pui?
Daca vrei sa faci acasa ceva din gris, poti alege sa faci dupa o reteta simpla, o supa de legume cu galuste din gris si carne de pui.
Ingrediente necesare:
poze cu supa de galuste de gris facute acasa- 100 grame gris
- 1 ou
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- legume: un morcov,  1 radacina patrunjel, 1 bucata mica telina, 1 ceapa rosie
- mirodenii : frunze patrunjel, leustean, busuioc, tarhon, boia dulce, sare
- 1 lingura pasta tomate
- 1 lingura otet
- 300 grame carne de pui (se poate folosi si spate/tacam de pui)



Cum se face supa? Se spala carnea de pui si se taie bucati mici. Se pune intr-o oala pentru supa apa cu putina sare pe foc potrivit. Se adauga bucatile de carne.

fotografie supa galuste cu gris, legume si pui, reteta de casa Legumele se curata, se taie ceapa bucati mici, morcovul, telina si patrunjelul rondele si se adauga la supa. Cand incepe sa fiarba carne, deasupra supei se va forma o spuma cenusie din carne care e ceva normal. Spuma se indeparteza si se lasa sa fiarba bine carnea si legumele. Cand totul a fiert se sparge oul intr-un bol si  se amesteca cu grisul si un varf de sare. Se adauga putina apa(sau din supa in fierbere) pana se incorporeaza bine grisul. Se pune putin ulei in amestec si se lasa cateva minute sa se incorporeze bine.

Cand supa a fiert, se ia cu o lingura din compozitia de gris pentru galuste si se pune in supa. Supa trebuie sa fiarba in clocot in momentul in care pui compozitia pentru galuste. Se mai lasa la fiert supa 5 minute pana galustele urca deasupra legumelor in supa. Se pun mirodeniile la supa. La sfarsit se adauga pasta de tomate, otetul si sarea dupa gust.
Pofta buna :) Sper sa va placa reteta... astept comentarii si pareri

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog