In cazul in care doriti sa preparati o reteta ultrasimpla de mancare care se face foarte usor, necesita putine ingrediente si care totusi sa fie gustoasa si satioasa, va recomandam meniul de azi.
Merge si pentru felul doi la pranz si ca masa usoara pentru cina pentru 2 adulti.
E un preparat plin de vitamine si minerale care ajuta corpul sa se regenereze dupa o zi de munca sau de scoala mai grea. Pentru ca se face rapid, recomandam acest fel de mincare si studentilor care vor sa gateasca ceva bun in camin (chiar si pe un resou e gata repede)
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente.
- 1 kg carne tocata de porc
- 1 punga de spanac congelat /450 grame
- 3 bucati (catei) de usturoi
- ulei pentru prajit (ulei de cocos, daca vreti un gust deosebit, si refolositi uleiul ulterior de foarte, foarte multe ori !)
- condimente la alegere ( noi am pus frunze de tarhon uscat)
Cum se gateste acest fel de mancare ?
Intr-o tigaie pui ulei la incins. Cand uleiul s-a incins, formezi chiftelutele cu lingura, (si cu mana, daca e nevoie pentru a-i rotunji forma), din carnea tocata, si le prajesti pe ambele parti. Daca nu le faci groase (chitfelutele), si uleiul e incins, se frig bine in 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta.
Separat intr-o alta oala pui 1 lingura de ulei. Cureti usturoiul si il tai marunt. Adaugi usturoiul tocat in ulei in a doua oala si il prajesti maxim 2-3 minute pana se rumeneste putin.
Desfaci punga de spanac si adaugi peste usturoi spanacul asa inghetat cum e.
Nu se adauga apa deloc ! Cu timpul (5..8 min.) se dezgheata spanacul singur, ai grija sa amesteci cu lingura de lemn din cand in cand sa nu se arda. Cand si spanacul e gata si incepe sa fiarba, il condimentezi putin si mai lasi sa dea in clocot 2 minute.
Si e gata. Se serveste imediat ce chiftelutele si spanacul s-au racit putin.
Pentru un gust mai bun in momentul servirii se adauga putin ulei din cel in care s-a prajit carnea, peste pasta de spanac.
Pofta buna! O reteta ieftina si buna... sincer te costa maxim cat un pachet de tigari si totusi e mult mai sanatoasa si delicioasa !
E si fara faina, si fara lapte, deci se poate adauga in dieta celor care au intoleranta la gluten, lactoza, sau alte intolerante alimentare.
Ati incercat reteta ? Cum vi s-a parut ? Cat v-a costat ? Asteptam comentarii si pareri obiective in casuta de comentarii de sub articole.
Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.
Retete de mancare traditionala taraneasca. Mincaruri simple, taranesti, ieftine si sanatoase. Mancare delicioasa, ca la mama acasa ! Recomandari accesorii pentru bucatarie, promotii la alimente de baza
Faceți căutări pe acest blog
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite retete
-
Cum se fac gogosile ? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua ? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu si dulce pentru familie...
-
Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta. Se poate prepa...
-
Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :) Iata cea mai simpla modalit...
-
Unde pot cumpăra alimente de bază cum ar fi drojdia, faina, dulciuri ? Care magazin online trimite acasă alimentele? Daca vrei dr...
-
Tocanita din pasta de mici cu mamaliga Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun po...
-
Cum se gateste nautul ? Ce feluri de mancare se pot prepara cu naut uscat ? Daca vreti sa incercati o reteta interesanta, simpla, din ingre...
-
Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nic...
-
Retete de post- Mancare post- Mamaliga cu -Tocanita- Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete. O mancare care intra in toate cate...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu