Faceți căutări pe acest blog

Prajiturele de dovleac cu aroma de scortisoara si portocale

Vreau sa fac repede o prajitura dulce si buna. Dar din ce? Daca ai in camara un dovleac placintar, venim noi cu o idee de prajiturele care raman garantat in memoria tuturor care o vor gusta.

E o prajitura simpla cu gust de sarbatoare. Pentru o tava mara ai nevoie de urmatoarele ingrediente:


Prajiturele cu dovleac, portocale si scortisoara
Prajiturele cu dovleac, portocale si
scortisoara
- 1 ou
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- 1 kg de piure de dovleac placintar (cel cu miez portocaliu)
- 200 grame faina alba de grau
- coaja de portocale
- 1 lingura scortisoara macinata
- aproximativ 300 ml apa minerala
- putina sare si un pic de otet

Cum se fac aceaste prajiturele ? Primul pas e sa decojesti dovleacul. Apoi il razuiesti, sau il tai bucati mici si il fierbi in apa cu putina sare si 3 linguri de zahar, pana devine piure.

Cand dovleacul e fiert, cu lingura de lemn se poate zdrobi usor dovleacul. Sau le poti pasa cu o furculita.

Se adauga scortisoara la pasta de dovleac obtinuta si se pune deoparte sa se raceasca. Se da drumul la cuptor si tava pentru copt se unge cu putin ulei.

Prajiturele cu dovleac, portocale si scortisoara
Prajiturele cu aroma de Craciun :)
Int-un bol se pune galbenusul de la ou cu cele 2 linguri de zahar. Se amesteca bine pana se topeste zaharul complet. Adaugam uleiul si se amesteca bine compozitia.

 Albusul se bate cu furculita pana devine o spuma. Se pune putina sare si un pic de otet si se mai bate cu furculita pana isi dubleaza volumul. Se adauga la compozitia prajiturii.

Se pune faina incet, incet si se amesteca impreuna cu apa minerala pana se obtine o compotizite de aluat asemenatoare cu aluatul pentru clatite dar mai consistenta putin.
Coaja de portocale se taie marunt si se pune in aluat.

 Piureul de dovleac se gusta dupa ce s-a racit. Daca il vreti mai dulce, puteti adauga zahar dupa gust. Apoi se adauga la aluatul preparat si se amesteca energic. Apoi din compozitie  se pune cu lingura in tava, doze mici si se pune la copt in jur de 45 de minute.

La aspect nu sunt cele mai impresionante prajiturele
, dar e un desert bun, simplu, practic ieftin si extrem de satios. Aroma de scortisoara si portocala umple bucataria cu un miros placut care iti da impresia ca e Craciunul.

Sper sa va placa reteta...la noi a disparut prajitura din tava in cateva minute :)

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog