Vreti sa mancati ceva bun ? Atunci va recomandam reteta de placinte coapte in cuptor. Aluatul este fara drojdie, iar umplutura fara carne.
Unii le numesc trigoane, altii pateuri, noi le denumim simplu placintele umplute.
Ingrediente necesare pentru aceasta reteta:
Pentru aluat: 300 grame faina,1 lingura untura de casa, un strop de ulei, 100 ml apa fierbinte, sare de mare
Umplutura : 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 felie de telina, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 100 grame ciuperci, 100 grame urda proaspata, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingura ulei de floarea soarelui, condimente : tarhon, patrunjel, leustean, piper, sare.
Prima data se prepara aluatul pentru placintele. Intr-un vas mic se pune apa la fiert. Cand e fierbinte se ia de pe foc. Intr-un bol mare se pune untura, sarea, uleiul si apa fierbinte. Se amesteca cu o lingura pana se topeste untura. Apoi incet se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste. Se mai poate pune faina daca e necesar.Apoi aluatul se pune in frigider pentru aproximativ 30 minute.
Separat intr-o tigaie in putin ulei se pune ceapa la calit. Morcovii, telina si patrunjelul se dau prin razatoare si se adauga la ceapa sa se caleasca. Se poate adauga putina apa pentru a fierbe bine legumele. Apoi se adauga ciupercile taiate marunt si usturoiul. Totul se fierbe 15 minute.
Apoi se adauga condimentele si pasta de tomate. Cand e gata, se pune compozitia la racit. Apoi se adauga urda si se amesteca toata compozitia pentru umplutura placintelor.
Aluatul se scoate din frigider si pe intinde cu sucitorul pe masa unde am pus initial putin faina. Se taie patratele din aluat, care se umplu cu compozitia preparata si se impacheteaza.
Pentru a nu se desface in timpul coacerii, placintele se pot apasa cu varful unei furculite.
Se pun in tava de la cuptor si se lasa la copt aproximativ 25 de minute. Apoi se intorc si pe partea cealalta ca sa se rumeneasca frumos.
Cand sunt gata si s-au racit se pot manca asa simplu sau cu iaurt.
Pofta buna.
Retete de mancare traditionala taraneasca. Mincaruri simple, taranesti, ieftine si sanatoase. Mancare delicioasa, ca la mama acasa ! Recomandari accesorii pentru bucatarie, promotii la alimente de baza
Faceți căutări pe acest blog
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite retete
-
Cum se fac gogosile ? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua ? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu si dulce pentru familie...
-
Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta. Se poate prepa...
-
Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :) Iata cea mai simpla modalit...
-
Unde pot cumpăra alimente de bază cum ar fi drojdia, faina, dulciuri ? Care magazin online trimite acasă alimentele? Daca vrei dr...
-
Tocanita din pasta de mici cu mamaliga Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun po...
-
Cum se gateste nautul ? Ce feluri de mancare se pot prepara cu naut uscat ? Daca vreti sa incercati o reteta interesanta, simpla, din ingre...
-
Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nic...
-
Retete de post- Mancare post- Mamaliga cu -Tocanita- Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete. O mancare care intra in toate cate...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu