Faceți căutări pe acest blog

Reteta de pui prajit la cuptor

Practic nu e o reteta in sine, e mai mult un truc prin care puteti pune pe masa o portie de carne de pui prajita cu un gust imbietor. Carnea devine frageda, seamana cu puiul preparat grill, doar ca nu e asa de uscata carnea. Si aceasta reteta nu necesita mult ulei.

Toata prepararea se face in 5 minute dupa care se lasa totul in cuptor aproximativ 1 ora si 45 de minute.



Ingrediente necesare pentru a pregati carnea de pui pentru mai multe persoane.

- 2 pachete de aripi si pulpe de pui
Pui crocant la
cuptor
- sare de mare
- 1 lingura de ulei
- condimente:  curcuma, leustean
- 3 catei de usturoi
- zeama de supa- ce aveti la indemana


Cum se preparara aceasta reteta ? Primul pas. Se da drumul la cuptor. Carnea de pui se spala si se portioneaza dupa preferinta. Pulpele de pui se pot lasa intregi, pentru ca se vor gati foarte bine in cuptor.

Se aseaza bucatile de carne. Cu putin ulei se ung deasupra si se condimenteaza cu curcuma (turmenic macinat).

 Se pun in cuptor si se lasa acolo aproximativ 1 ora. Dupa o ora carnea incepe sa se rumeneasca frumos.
Pui la cuptor

 Se taie putin carnea si se aseaza pe ele cate o bucata de usturoi. Se adauga leusteanul si zeama de la supa.

Daca nu aveti supa se pune apa, aproximativ 100 ml. Se lasa carnea la fript in cuptor pentru inca 45 de minute.

Aceasta reteta va salveaza timp pretios pentru ca mancarea va fi gata si voi aveti timp sa faceti altceva prin casa.
Pulpe si aripi de pui
rumenite la cuptor

Merita sa incercati modul acesta de a prepara carnea de pui. Si prajit in ulei e bun, dar varianta la cuptor e mult mai delicioasa.

 Se poate servi cu salata, muraturi sau piure de cartofi. Sarea de mare se pune la sfarsit, cand se serveste.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog