Faceți căutări pe acest blog

Negresa simpla cu gem de gutui

Negresa simpla cu gem de gutui

Vreau sa fac o prajitura rapida cu cacao. Dar sa nu contina oua si nici prea mult zahar. Ce fel de prajitura pot face cu putine ingrediente?
Cea mai simpla, dar totusi delicioasa e reteta acestei prajituri numite negresa.

Ingrediente necesare pentru o tava mare:

- 20 grame seminte de in
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- zeama si coaja de la o jumatate de lamaie
- un borcan de gem de gutui mai dulce
- 1 lingura mare de pudra de cacao
- 1 lingurita scortisoara
- 200 ml apa minerala
- 1 pic de sare de mare
Negresa simpla
- 1 pic de bicarbonat stins cu otet
- faina aproximativ 300-400 grame

Compozitia prajiturii se face foarte usor. Primul lucru. Intr-un vas mic se pune aproximav 150 ml apa la fiert. In bolul in care vom pregati prajitura punem semintele de in. 

Turnam peste ele apa fiarta si le lasam la inmuiat 20 de minute. Apoi in apa cu semintele de in, se adauga uleiul si gemul de gutui si se amesteca pana se dizolva gemul complet.

Se pune 1 lingura de cacao (sau 2 dupa preferinta), scortisoara si se amesteca. Incet se adauga faina, peste care se pune sarea, bicarbonatul stins cu otet, zeama de lamaie si coaja rasa de la lamaie.

Se amesteca bine. Se adauga apa minerala si se omogenizeaza toata compozitia pana obtineti un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite.

Tava se unge cu putin ulei si se toarna amestecul preparat. Se pune prajitura in cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Prajitura cu cacao si gem

Pentru ca nu contine adaos de zahar, negresa nu va fi foarte dulce. Cand e gata se pune la racit, dupa care se feliaza dupa dorinta, cuburi, rombus, triunghi...cum va place. Pofta buna!

Merge perfect langa o cafea, un ceai sau o cana cu lapte caldut...

Desert de casa fara dichis :)

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog