Faceți căutări pe acest blog

Tocanita din cotlet de porc cu orez si varza cruda

Azi venim cu o reteta simpla si delicioasa care cu siguranta va va da senzatia de mancare buna gatita in casa. E vorba de o tocanita cu niste orez si salata de varza cruda.

Ingrediente necesare :

Pentru tocanita : 4 felii de cotlet de porc cu slanina si oase, 4 cepe rosii, 1 lingura untura de porc (de casa), condimente : sare, leustean, seminte de chimen, si 1 lingura de faina


Pentru orez: 1 morcov, 1 pastarnac, 150 grame orez alb
Salata de varza : 100 grame varza alba proaspata, sare, otet

Tocanita din cotlet de porc
Cum se face aceasta mancare ? Primul pas. Intr-o oala se pune putina untura.
Ceapa rosie de curata, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri. Se pune la foc mic la calit.

Cand ceapa devine translucida, se spala feliile de carne. Partea de slanina se taie cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa.

Peste 5 minute se taie carnea bucati mai mari si adauga restul de felii de cotlet cu oase langa ceapa. Se pune apa si se lasa sa fiarba cel putin 20 de minute.

Intre timp intr-o alta oala se pune apa la fiert cu putina sare. Morcovul si pastarnacul se curata, se da prin razatoare si se fierbe aproximativ 5 minute.
Tocanita cu carne de porc si orez alb

Apoi se adauga orezul la legume si se fierbe la foc mic. Atentie! necesita amestecare, sa nu se prinda orezul de fundul vasului.

Cand a fiert bine orezul se condimenteaza cu leustean.

Separat varza se spala cu apa rece si se taie felii subtiri. Se pune intr-un bol, se sareaza si se lasa asa pana fierb restul alimentelor.
Mancare gatita acasa

Cand carnea din tocanita  a fiert bine, se ia cu polonicul putin sos care se amesteca cu 1 lingura de faina. Se adauga compozitia inapoi in tocanita.

Se adauga si leusteanul si semintele de chimen si se mai fierbe 5 minute. Si e gata.

La sfarsit se poate pune otet peste varza cruda.

Se serveste imediat ce s-a racit. Pofta buna.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog