Faceți căutări pe acest blog

Ciuperci pane cu orez brun si castraveti

Ce sa gatesc azi ? E cald afara si caut o reteta fara carne care se face repede si usor. Daca cauti o idee de mancare delicioasa, poti prepara acasa reteta de azi. E o mancare foarte buna si gustoasa.

E vorba de niste orez brun servit impreuna cu ciuperci prajite in ou si castraveti proaspeti.

Ingrediente necesare pentru 2-4 persoane:

- 200-250 grame orez brun
- 1-2 linguri ulei
- 2 oua
- 500 grame ciuperci proaspete (Champignion)
Ciuperci pane cu orez brun
- 3 castraveti
- putin otet
- condimente : sare, cimbru uscat, frunze de patrunjel

Cum se face ? Primul pas. Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga orezul si se fierbe. Atentie - orezul brun fierbe mai greu, necesita mai mult timp si mai multa apa. Deci nu lasati orezul nesupravegheat. Amestecati din cand in cand si adaugati apa cand e cazul.

Separat ciupercile se spala si se taie rondele sau felii la alegere. Reteta este fara faina, deci feliile de ciuperci pane vor fi mai "dietetice". Se fac in felul urmator. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins.

Mancare simpla cu orez brun ciuperci
si castraveti
Se bat ouale cu furculita intr-un bol. Se pun ciupercile taiate in oua apoi se pun la prajit in uleiul incins. Se prajesc destul de repede in maxim 5 minute, deci aveti grija sa le intoarceti ca sa se prajeasca pe ambele parti.

La servire langa orez si ciuperci se pun castraveti proaspeti fara coaja presarati cu putin otet, sare, cimbru si frunze de patrunjel. Simplu si bun. Se poate servi la masa de pranz sau la cina.

Ciuperci proaspete gasiti in toate supermarketurile din tara, gen Penny, Kaufland, Lidl, Metro, Billa, etc... costa in jur de 4 lei, jumatate de kilogram. Sunt foarte gustoase si bune.

Orezul brun e mult mai sanatos, cand fierbe nu se lipeste si are un gust putin diferit de cel alb. Si e recomandat in dieta.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog