Vinete umplute cu carne si branza |
- 1 bucata vanata mai mare
- 1 rosie
- 2 catei de usturoi
- 2-3 felii de carne (friptura ramasa de ieri)
- 1-2 lingura ulei de floarea soarelui sau de masline
- branza de burduf aproximativ 50 grame
- sare de mare
- 1 felie de ghimbir
Cum se prepara aceasta reteta ? Simplu si usor. Primul pas. Se spala vanata sub apa rece. Se taie in 2 si cu o lingura se scoate miezul formand niste barcute.
Intr-o oala mare se pune apa la fiert, cu putina sare. In oala asezam cele 2 felii de vinete fara miez si le fierbem putin (aprox 10 minute).
Prepararea retetei pas cu pas |
Friptura ramasa de ieri se taie cubulete mici.
In cazul in care nu aveti carne deja fripta la dispozitie puteti adauga carne tocata sau salam sau ce aveti la dispozitie pentru a imbogatii gustul mancarii.
Se adauga in tigaie langa rosii carnea si vinetele bucati. Usturoiul se marunteste si se pune in tigaie.
Se toarna putina apa si se amesteca din cand in cand pana totul se caleste bine. Taiem o felie de radacina de ghimbir. Se curata de coaja si se adauga la mancare.
Intre timp scoat barcutele de vinete de la fiert si le asezam pe o tava pe care o vom da la cuptor.
Cand umplutura preparata din carne si vinete s-a calit, o luam de pe foc. Cu ajutorul unei linguri umplem barcutele de vinete, condimentam cu putina sare si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Vinetele umplute se dau la cuptor |
Atentie este gata in momentul in care sfaraie in cuptor si aspectul vinetelor este copt in totalitate.
Apoi presaram branza de burduf peste "pizza" de vinete si lasam in cuptor totul pentru inca 3 minute.
Reteta finala pizza fara blat :) |
E recomandat sa
scoateti miezul cu lingura si sa savurati asa acest fel de mancare, nu de alta dar coaja de vinete are un gust putin amar...deci nu prea se mananca.
In rest toata compozitia a fost perfecta. Parca ai fi savurat o pizza doar ca era fara blat.
Speram sa va placa si voua aceasta reteta. Noua ne-a placut enorm :
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu