Faceți căutări pe acest blog

Reteta de mancare -Paste cu sos tomat si chiftelute din pasta de mici

Vreti o idee de meniu pentru masa de pranz sau cina ? Cautati o reteta simpla si rapida ? Atunci merita sa incercati acest fel de mancare.

 Se face repede si usor si e foarte delicioasa. E vorba de o portie sanatoasa de paste/macaroane cu sos de rosii si chiftelute facute din carne de mititei.


Pentru o portie mare care ajunge pentru aproximativ 4 persoane aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 grame paste fainoase/ macaroane
- sare
Paste cu chiftelute si sos
Paste cu chiftelute si sos
- frunze de oregano uscat
- pasta de mici/mici formatati aproximativ 8-10 buc (400-500 grame)
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri de pasta de tomate/bulion sau ketchup dulce
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- ghimbir pulbere sau radacina
- 1 catel de usturoi
- 1 felie de tarhon proaspat

Cum se gateste acest fel de mancare ? Intr-o oala mare se pune apa la fiert cu putina sare si 1 strop de ulei.
Ceapa se curata de coaja impreuna cu morcovii. Ceapa se taie felii subtiri, iar morcovii se dau prin razatoare.
Separat intr-o tigaie adanca se pune ulei la incins. Se adauga ceapa si morcovii si se lasa la calit impreuna cu putina apa. Cand ceapa devine sticloasa se toarna apa peste legume si se lasa totul sa fiarba la foc mic.

Macaroane cu chiftelute si sos tomat
Macaroane cu chiftelute si sos tomat
In oala cu apa care intre timp clocoteste se adauga cu ajutorul unei linguri portii mici din carnea de mititei. Daca aveti mici formatati dintr-un mic puteti face 3 chiftelute. Se lasa la fiert pana se ridica deasupra apei.

Dupa ce au fiert cu o lingura se scot chiftelutele intr-o farfurie si se lasa la racit. In apa in care au fiert chiftelutele se adauga pastele si se fierb. Se amesteca din cand in cand cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se lipeasca si sa se fiarba uniform. Cand pastele/macaroanele au fiert se iau de pe foc si se scurg de apa in care au fiert.

Se spala pastele in 2 randuri de apa rece si se pun deoparte.
Macaroane cu mici si sos de rosii
Macaroane cu mici si sos de rosii
In tigaie intre timp au fiert bine ceapa si morcovii. Se adauga chiftelutele langa legume. Se toarna peste ele apa din belsug si se mai fierb 10 minute.

 Apoi se adauga in mancare 2 linguri de paste de rosii/bulion, frunze de oregano uscat, usturoiul, ghimbirul si felia de radacina de tarhon. Se mai fierbe 5-10 minute pana sosul se ingroasa. Cand totul e gata se pune sare dupa gust.

Apoi intregul sos impreuna cu chiftelulete se pune peste pastele fierte si se amesteca bine. Cand se serveste se mai poate pune oregano si sare dupa gust.
Simplu si bun. Pofta buna!

  Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsele prezentate pot fi achizitionate direct. Este posibil, ca in urma achizitei produselor, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri. 
 

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog