O reteta simpla si delicioasa care se face destul de usor si merge perfect pentru masa de zi cu zi, se pot pune la servici la pachet la scoala, etc.
E vorba despre niste painici -sau sa le numim chiftele cu carne care sunt tare bune. Nu zicem sa faceti exces si sa le mancati pe toate deodata (caci mirosul lor e imbietor si se simte a proaspat copt in cuptor in tot cartierul :))
Reteta se face din ingrediente putine. E o idee de mancare rapida si care se face foarte usor.
Pentru aluat aveti nevoie de:
-500 grame faina alba de grau
- 2 linguri de untura de porc de casa
- 1 lingura de sare
Umplutura : 500 grame carne de porc tocata 4-5 catei de usturoi, sare
Cum se face acest fel de mancare ? Prima data se face aluatul. Seamana putin reteta cu (trigoanele cu pui-) doar ca aluatul iese mai fraged.
Intr-o oala de 1-2 litri se pune cantitatea de 2 cani de apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca se pune putin sare.
Se ia de pe foc, Se adauga untura si se amesteca pana se topeste. Se mai pune putina sare, apoi se adauga faina, amestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu faca cocoloase.
Se amesteca bine..aluatul va fi mai moale apoi se pune tot aluatul in folie sau punga de plastic si se lasa la rece 30 de minute.
Cand aluatul s-a racit se indinde usor pe blatul de lucru care a fost dat cu faina. Se lucreaza aluatul dar nu foarte tare, probabil va necesita inca faina pentru a nu se lipi. Se intinde jumatate de aluat cu sucitorul si se taie in 8-10 patratele mai mari. Se presara faina si se pune 1 bucata de aluat in mana.
Separat carnea tocata se condimenteaza cu sare,usturoi curatat si tocat marunt si mirodeniii (optional) Din carne se ia o bucata mica si se infasoara aluatul in jur sub forma de minge, chifla. si se lipeste bine pe margini c
u putina faina.
Se pun chiflele umplute cu carne in tava de la cuptor si se lasa la rumeni 30 de minute.
Apoi se scoate tava (atentie sa nu va ardeti prindeti tava cu prosopul de bucatarie) si cu ajutorul unei linguri intoarceti chiflele coapte pe partea cealalta.
Se mai lasa la cuptor 20-30 de minute dupa care sunt gata. Dupa ce le-ati scos din cuptor se pot aseza pe servetele de bucatarie pentru a absoarbe untura in exces.
Se pot manca imediat ce s-au racit asa simple, cu iaurt/smantana sau cu o salata delicioasa.
Pofta buna.
Retete de mancare traditionala taraneasca. Mincaruri simple, taranesti, ieftine si sanatoase. Mancare delicioasa, ca la mama acasa ! Recomandari accesorii pentru bucatarie, promotii la alimente de baza
Faceți căutări pe acest blog
Cele mai citite retete
-
Cum se fac gogosile ? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua ? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu si dulce pentru familie...
-
Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta. Se poate prepa...
-
Va e pofta de o friptura excelenta ? Friptura devine suculenta, carnea se topeste in gura, si ii tare buna. :) Iata cea mai simpla modalit...
-
Unde pot cumpăra alimente de bază cum ar fi drojdia, faina, dulciuri ? Care magazin online trimite acasă alimentele? Daca vrei dr...
-
Tocanita din pasta de mici cu mamaliga Daca nu prea ai mult timp la dispozitie si vrei sa prepari ceva delicios, gustos, satios si bun po...
-
Cum se gateste nautul ? Ce feluri de mancare se pot prepara cu naut uscat ? Daca vreti sa incercati o reteta interesanta, simpla, din ingre...
-
Daca ati citit titlul articolului probabil prima reactie va fi ca, nu se poate asa ceva... adica cum sa faci biscuiti care sa nu contina nic...
-
Retete de post- Mancare post- Mamaliga cu -Tocanita- Retete tocanita- Tocanita de ceapa - Retete diete. O mancare care intra in toate cate...