Faceți căutări pe acest blog

Tocană de rinichi de porc cu icre de hering, tarhon şi pătrunjel

Tocană de rinichi de porc cu icre de hering, tarhon şi pătrunjel.

Pentru cei care vor să gătească o tocană delicioasă pentru masa de prînz sau pentru cină recomandarea zilei de azi, este o tocană din rinichi de porc cu un sos special. Să il denumim tocană cu rinichi de porc cu sos din icre de peşte şi iaurt, condimentat cu tarhon şi pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru 2 persoane:
- 4-5 rinichi de porc
- untură sau ulei pentru prăjit
- iaurt simplu
- icre de peşte - de hering



- pastă de tomate
- condimente: curry, pătrunjel şi tarhon uscat mărunţit

Este o tocană care se face rapid, în doar cîteva minute şi e foarte foarte bun la gust.

Modul de preparare este:
- se spală rinichii de porc şi se taie bucaţi mici
- se pune într-o tigaie untură de porc sau ulei pentru prăjit şi se pune la foc potrivit pana începe uleiul să se încingă.

Cînd uleiul e fierbinte, adaugi bucăţile de rinichi în ulei şi le laşi să se prăjească bine. Uleiul sau untura de scurge şi se lasă doar un pic pentru untură pentru sos.




Între timp într-un bol amesteci 2 linguri de ulei de rapiţă cu icrele şi 3 linguri de iaurt. Pui peste 2 linguri de pastă de roşii şi amesteci pînă se omogenizează. Adaugi condimentele : curry, tarhon, frunze de pătrunjel şi amesteci.

Compoziţia obtinută se adaugă peste rinichi, care între timp s-au prăjit. Adăugăm şi puţină apă şi lăsăm să fiarbă. Cînd e gata se pune putina sare peste şi se  poate servi. Tocana se poate combina cu orez -rizotto sau Macariso sau mamaliga.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog