Faceți căutări pe acest blog

Friptura din inima de porc cu cascaval Akkadia oregano si curry

Azi va prezentam o reteta deosebita. Este o reteta speciala, cu un gust foarte foarte bun, satioasa si sa-i spunem eleganta.
Se poate prepara rapid, pentru ocazii speciale, pentru cei care vor sa faca o mincare tip surpriza. Desigur merge si pentru o masa de pranz sau cina in familie.

E vorba despre o friptura din inima de porc condimentata cu cascaval Akkadia si presarat cu oregano si curry.



poza reteta friptura inima porc De fiecare data cand cumparam la magazin inima de porc observam pe fata vanzatoarelor nedumerirea lor privind inima de porc. De parca fata lor ar spune "ce fel de mincare se face din inima de porc ? De ce cumpara astia inima de porc, cum o gatesc oare ? ".

imgagine reteta friptura inima porc si cascaval
Ei bine pentru cei care isi pun asemenea intreabari iata reteta de azi:

Ingrediente necesare:
poza cascaval akkadia reteta mancare- 1kg inima de porc
- 150 grame cascaval Akkadia (se gaseste la Kaufland zona de deservire lactate)
- oregano
- curry
- usturoi la alegere
- ulei pentru prajit

Modul de pregatire: Se spala inimile de porc. Se curata de margini, se indeparteaza zonele cu grasime si fibrele/membranele din interior. Se taie felii subtiri cu un cutit mare. Se pune tigaia cu ulei la incins.

 Cand uleiul e fierbinte, se pun feliile din inima de porc in ulei si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc bine, ca orice friptura. Intre timp se razuieste cascavalul akkadia si se presara cu oregano si curry. In momentul in care fellile de friptura s-au rumenit bine pe ambele parti se pune in tigaie peste friptura prajita cascavalul ras.

Se lasa 2 minute pana se topeste cascavalul pe carne si se scoate din tigaie.
Cascavalul topit fragezeste carnea.

Daca te gandesti la cat te costa sa faci si tu o astel de friptura ei bine afla ca nu te costa mai mult de 10-12 ron daca ai condimentele deja cumparate. Adica 1kg de inima de porc are un pret de aproximativ 7-8 lei, cascavalul 3-4 lei pentru o bucatica.

fotografie reteta friptura inima porc condimentata
poza friptura carne inima de porcSe sareaza dupa gust. Se poate manca imediat ce se raceste. Merge perfect cu orez alb sau brun.

Pofta buna.
poza fripturi cascaval si inima porc

Se poate folosi si usturoi pentru cei care prefera un gust aparte.


Daca ati incercat reteta sau cel putin v-a placut ideea, lasati un mesaj si il vom citi cu placere :)

Desigur daca aveti alte idei si retete despre cum se gateste in alt mod inima de porc scrieti-ne si vom publica reteta.

O alta idee de reteta din inima de porc este cea de tochitura/tocanita din inima de porc. Reteta cu poze o poti citi tot aici pe blog pe linkul de mai jos.

https://retetediete.blogspot.com/2012/01/tocanita-din-rinichi-si-inima-de-porc_19.html

Cele mai citite retete

Cauta pe blog