Faceți căutări pe acest blog

Tocanita din ficat si slanina de porc cu oregano si tarhon

foto tocanita ficat porc si mamaliga
Tocana de ficat de porc 
cu curry, oregano,
tarhon si mamaliga
Pentru zilele reci de iarna o mincarica calda facuta in casa e de milioane. O reteta simpla si extrem de delicioasa este reteta de azi. E vorba despre o tocanita din ficat de porc si slanina de porc cu mamaliga.

Timp de gatire 20-30 de minute. Se face usor, iti trebuie doar rabdare si dedicatie pentru a face ceva bun si gustos pentru familie.

Ingrediente necesare pentru tocanita:
- 300 grame ficat de porc
- 300 grame slanina cruda de porc
- condimente: curry, oregano, boia de ardei dulce, tarhon, sare.



Pentru cei care vor sa stie cum se face mamaliga puteti citi reteta aici.

Pentru tocanita: Punem pe foc mic o tigaie. Taiem ficatul si slanina cruda bucati mici, care se pun apoi in tigaie IMPREUNA, sa se rumeneasca putin. E important ca ficatul sa fie pus in acelasi timp  slanina in tigaie, pentru ca in momentul in care slanina incepe sa se prajeasca lasa grasimea topita, care va fi absorbita de ficat si in acest fel ficatul ramane fraged, nu se intareste !


ingrediente pentru tocanita
Ficat de porc si slanina 
cruda taiata marunt
Dupa ce ficatul absoarbe o parte din grasimi (10-15 min. pe foc mic), sllanina va lasa inca o cantitate deuntura deci va trebui decantata din tigaie.

Intre timp, intr-o farfurie adanca amestecam putin din grasimea topita, pana e calda, cu o jumatate de lingura mare de curry, dupa aia, cu o jumatate de lingura mare de boia de ardei dulce, apoi adaugam oregano si tarhon, cam cate-o jumatate de lingura.


mirodenii necesare pentru tochitura, tocanita de ficat
Untura topita, condimente: 
tarhon, oregano, curry, 
boia de ardei  dulce


Se amesteca bine compozitia si se lasa 10 minute pentru ca ingredientele sa preia o savoare omogena.  Cand ficatul si slanina
s-au prajit bine [ slanina devine putin sticloasa] , se adauga aprox. 1/2 litru de apa in tigaie si se lasa inca cateva minute inainte de a adauga mixtul de condimente. Se adauga apoi condimentele, si
 se lasa la foc potrivit inca 10-15 minute pana devine o tocanita delicioasa.

Tocanita se serveste cu mamaliga, se sareaza ulterior dupa gust


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog