Faceți căutări pe acest blog

Compot cu rebarbara si zmeura

Pentru cei care doresc sa guste ceva deosebit pot prepara acasa un minunat compot cu rebarbara si zmeura. Ingredientele sunt putine, si se fierb in 5 minute cel mult. E foarte simplu de facut si foarte delicios. Perfect pentru a oferi o bucurie membrilor familiei :) !



Ai nevoie de: 500 grame rebarbara, 100 grame zmeura, zahar alb/brun, se poate folosi si zahar din trestie sau de mesteacan sau indulcitor gen stevie sau xilit.

Cum se prepara compotul de rebarbara si zmeura ? Iei firele fara frunze de la rebarbara, le speli dupa care le cureti de "coaja" rosiatica. Le tai cubulete de circa 5 cm si le pui la fiert.

Cand apa da in clocot, adaugi si zmeura. Desigur poti inlocui zmeura cu orice fel de fructe de padure. Adaugi 1 lingurita de zahar. Fierbi compozitia 5 minute amestecand incet.

Rebarbara frunze

Rebarbara are un gust aparte, care nu seamana cu gustul nici unui alt fel de fruct. E putin iute si putin acru, daca il folosesti fara sa adaugi alte fructe sau mirodenii. Indulcit e extrem de bun, e dulceag si acru in acelasi timp. Suna ciudat, dar e adevarat ! Compotul, cand fierbe, are un miros ca si mirosul fierberii compotului de mere, doar ca gustul difera foarte mult !

Se raceste, si serveste indulcit dupa gust. Pofta buna! Trebuie gustat neaparat!

Unde se gaseste rebarbara ? Cat costa ? Daca iti creste in gradina e gratis :), iar la magazine il poti cumpara in hipermarketurile gen Kaufland, Lidl, Metro, Carrefour, etc.

Pretul unui kilogram de rebarbara e de aproximativ 8 lei (iulie 2013)

Voi ce mancaruri faceti din rebarbara ? Asteptam idei si comentarii in casutele de comentarii de sub articol



Niciun comentariu:

Cele mai citite retete

Cauta pe blog